Bescherm jezelf als zelfstandige: neem een verzekering Gewaarborgd Inkomen

Bescherm jezelf als zelfstandige: neem een verzekering Gewaarborgd Inkomen

Als je arbeidsongeschikt wordt en dus niet langer kunt gaan werken, is dat nooit leuk, natuurlijk. Maar wanneer je als zelfstandige geen werk meer kunt verrichten, zijn de gevolgen nog een stuk groter - je valt namelijk zonder inkomen en blijft daarbovenop je kosten betalen. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor: een verzekering Gewaarborgd Inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor zelfstandige bedrijfsleiders met of zonder vennootschap.

 

Je bent zelfstandige en wordt arbeidsongeschikt: wat nu?

In tegenstelling tot werknemers in loondienst, kun je niet terugvallen op de sociale zekerheid of een groepsverzekering. Om te vermijden dat je effectief met een persoonlijk inkomensverlies te kampen krijgt, is een verzekering Gewaarborgd Inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen zeker geen overbodige luxe. Vooral wanneer je in het achterhoofd houdt dat ook de kosten gewoon blijven doorlopen. Op die manier krijg je, op dezelfde manier als iemand in loondienst, maandelijks een uitkering.

 

Uitgelicht: de verzekering Gewaarborgd Inkomen

Onze samenwerkingsmaatschappijen stelden vast dat die uitkering vrij beperkt blijft - gemiddeld zo’n 1.300 euro per maand, volgens cijfers van het RIZIV. Om die reden zijn deze maatschappijen op de proppen gekomen met de verzekering Gewaarborgd Inkomen. Die is om drie redenen bijzonder interessant:

  1. Deze verzekering dicht de kloof tussen de beperkte basisuitkering en het loon dat de ondernemer zichzelf normaal uitkeert.
  2. De premies zijn 100% integraal ten laste van de vennootschap.
  3. Je bouwt mentale rust in en kan je focussen op je werk in alle gemoedsrust.


Als verzekeringspartner raden wij ten zeerste aan dergelijke bescherming te nemen wanneer je zelfstandige bent. Graag adviseren we je over de beste opties op de markt: aarzel niet om contact op te nemen! Lees zelf al meer over deze en andere verzekeringsopties in de professionele context.

< Terug
SWIS INSURANCE

S.W.I.S. BV

Appelmansstraat 24

2018 Antwerpen

KBO: 0836.437.631

FSMA: 109552 - A

+32 (0)3 337 33 28

[email protected]

DONKEYCOMM