Waarom een overlijdensverzekering essentieel is voor u en uw dierbaren

Waarom een overlijdensverzekering essentieel is voor u en uw dierbaren

Het is begrijpelijk dat we liever niet over overlijden praten. Maar het bespreken van uw financiële planning voor wanneer het onvermijdelijke gebeurt, is wel heel belangrijk. Stel uzelf de volgende vraag: wat gebeurt er met uw dierbaren als u er niet meer bent?

Het overlijden van een dierbare is niet alleen emotioneel zwaar, maar kan ook enorme financiële gevolgen met zich meebrengen. Het blijven onderhouden van dezelfde levensstandaard, het aflossen van leningen, het financieren van dagelijkse uitgaven en de toekomstige studies van uw kinderen zijn allemaal financiële zorgen die u wellicht liever vermijdt. Maar juist nu is het moment om erover na te denken, voordat het te laat is.

 

Wat houdt een overlijdensverzekering in en welke bestaan er?

De overlijdensverzekering

Het principe is eenvoudig: gedurende de verzekerde periode ontvangen uw nabestaanden een vooraf bepaald bedrag in geval van uw overlijden. U bepaalt verder zelf de details:

  1. De looptijd van de verzekering.
  2. Het verzekerde bedrag dat aan uw begunstigden wordt uitgekeerd.
  3. De begunstigden zelf, die kunnen variëren van familieleden tot uw kinderen of een goede vriend.

 

Een schuldsaldoverzekering

Lost u nog een lening af? Dan is een schuldsaldoverzekering een verstandige keuze. In geval van overlijden, zal deze verzekering de lening geheel of gedeeltelijk aflossen.

Een belangrijk advies is om een schuldsaldoverzekering te kiezen die beide partners voor 100% dekt. Hierdoor wordt de lening volledig terugbetaald als een van beiden overlijdt. Maar we moeten niet vergeten dat er naast de lening nog andere kosten zijn.

 

Een tijdelijke overlijdensverzekering met een vast kapitaal

Wat gebeurt er met die andere kosten, los van de lening? Het aflossen van de lening is een opluchting, maar het leven met slechts één inkomen kan voor veel gezinnen een financiële uitdaging vormen, vooral in het geval van overlijden.

Een oplossing hiervoor is een tijdelijke overlijdensverzekering met een vast kapitaal. Hiermee verzekert u een vast bedrag dat gedurende de gehele looptijd onveranderd blijft. Uw dierbaren ontvangen dit kapitaal als er tijdens de looptijd van het contract iets met u gebeurt.

 

Een overlijdensverzekering beschermt de toekomst van uw dierbaren

Met een overlijdensverzekering brengt u een belangrijke bijdrage aan de bescherming van uw naasten. Zo zal de verzekering de volgende zaken garanderen:

  • Het handhaven van hun levensstandaard.
  • De financiële ondersteuning van de studies van uw kinderen.
  • De mogelijkheid om een hypothecaire lening af te lossen.
  • Het dekken van eventuele erfbelastingen.

Het afsluiten van een overlijdensverzekering draagt daarnaast bij aan uw gemoedsrust, want zo krijgen uw dierbaren financiële zekerheid.

 

De 3 belangrijkste voordelen van een overlijdensverzekering

  1. Simpel: Het is gemakkelijk om af te sluiten en verlicht in een handomdraai de financiële zorgen voor uw naasten.
  2. Toegankelijk: In de meeste gevallen is een overlijdens- of levensverzekering veel kosteneffectiever dan andere soorten verzekeringen, zoals een uitgebreide autoverzekering.
  3. Op uw maat: U kunt de verzekering aanpassen aan uw specifieke wensen, inclusief het verzekerde bedrag, de looptijd en de begunstigden.

Kortom, een overlijdensverzekering is een essentieel onderdeel van uw financiële planning. Bij SWIS Insurance kan u terecht om de juiste keuzes te maken en zo de toekomst van uw dierbaren veilig te stellen. Neem gerust contact met ons op voor het nodige advies!

< Terug
SWIS INSURANCE

S.W.I.S. BV

Appelmansstraat 24

2018 Antwerpen

KBO: 0836.437.631

FSMA: 109552 - A

+32 (0)3 337 33 28

[email protected]

DONKEYCOMM